SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK A HONLAPOMON!

ISTEN HOZOTT!

Az ÉVA KLASSZIKA egyéni vállalkozás 2011-ben jött létre, azzal a céllal, hogy megőrizze a kalotaszegi írásos hímzés hagyományát, a kalotaszegi asszonyok megélhetőségét és ez által tegyen egy lépést a fele, hogy megőrizze KALOTASZEGET.

Kötelességünknek és hivatásunknak érezzük azt, hogy ez a szép népi varrás ( kalotaszegen varrásnak hívják, nem hímzésnek) ne tűnjön el, hanem általunk és vevőink által még évszázadokon át élhessen.

Az ÉVA KLASSZIKA tehát, kalotaszegi írásos motívumokkal díszített, klasszikus és modern ruhák, kiegészítők, függönyök, ágynemük és ajándéktárgyak tervezésével, elkészítésével, kivarrásával és értékesítésével foglalkozik.

A ruhák a kalotaszegi népviseletből ihletődnek, megőrízve pár vonalat a hagyományos viseletből, párosítva napjaink divatjával.

Minden termék természetes anyagból készül, len, gyapott vagy ezek kombinációja, 100% pamut fonallal kézzel vannak kivarrva, nagy tapasztalattal rendelkező kalotaszegi asszonyok által.

Undi Mária gondolata, (Kalotaszegi írásos hímzés 1943-ban megj. könyvéből)

"Ily munka csak egészséges lélekből eredhet, s csak az ily néplélekben mélyen gyökerező művészi alkotásvágy hozhat létre tízezrével oly magas művészi értékű munkát, mint a kalotaszegi, akiknek az írásos varrottast köszönhetjük."

KÍVÁNOM, HOGY TALÁLD MEG TE IS MAGADNAK A MEGFELELŐ TERMÉKET!

KIS LUKÁCS ÉVA

-az Éva Klasszika megálmodója és kivitelezője-

 

 

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor! Detalii...